1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στην Φινλανδία

1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στην Φινλανδία Κύριο

1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 23-24 Οκτωβρίου 2015

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Φινλανδία,  και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Ελσίνκι της Φινλανδίας,  στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015.

 Η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)  «Ελλάδα Παντού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας, και τον Φινλανδο-Ελληνικό σύνδεσμο του Ελσίνκι, ανέδειξε την δυναμική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας,  και έθεσε τις βάσεις ώστε να εδραιωθεί ένα ετήσιο φεστιβάλ  «Ελλάδα Παντού» στην Φινλανδία.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν δράσεις που ανέδειξαν τον Ελληνικό πολιτισμό,την μουσική, την γαστρονομία, τις εικαστικές τέχνες, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και τις διαπολιτιστικές σχέσεις.

Στις 24 Οκτωβρίου έγινε πανηγυρικός εορτασμός για τα 35 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων,  με την συναυλία του έλληνα τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη με τίτλο «MamaEllas”, και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα “Antama” από την Φινλανδία.

 Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι συλλογικών, ιδιωτικών και κρατικών φορέων από όλη την Φινλανδία, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στην Φινλανδία και του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας.

Τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, αλλά και τις δράσεις της Ελληνικής ομογένειας στην Φινλανδία κάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3

Το 2ο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στην Φινλανδία προγραμματίζεται για τον  Οκτώβριο του 2016.

Φωτογραφίες
23 Οκτωβρίου Ημερίδα στην αίθουσα της Ευρωπαικής επιτροπής στο Ελσίνκι

Χορηγοί - Υποστηριχτές


Έκθεση εικαστικών "Ελλάδα Παντού" - "Art Kolonaki" Υπεύθυνος έκθεσης Γιώργος Γουρλάς

Ομιλητές


Μπουφές με ζωντανή μουσική

Η  ΕΡΤ3 μαζί μας με την εκπομπή "Διασπορά"


Φωτογραφίες
24 Οκτωβρίου /  Εορτασμός για τα 35 χρόνια της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων

Εικαστική έκθεση / Ημέρα 2
Διαβάστηκε 5144 φορές Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %09 %402 %2016 %10:%Δεκ