Βέλγιο Παρουσίαση Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” / Ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Ελλάδα Παντού» στις Βρυξέλλες, στο New Europe Studios την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν φορείς, επιχειρηματίες, ιδιώτες και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» αλλά και για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το όραμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» να αποτελέσει το ομώνυμο φεστιβάλ, μια ουσιαστική προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Ελληνικής Διασποράς, με απώτερο σκοπό την παραγωγή οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη, και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

Μετά το κλείσιμο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε γεύμα δικτύωσης, και ήδη άρχισαν να στήνονται οι πρώτες ιδέες και τα συνεργατικά σχέδια, ώστε να πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Βέλγιο εντός των επομένων 18 μηνών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ήταν ως εξής:

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του πρόεδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» κ. Θωμά Σοπιλίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς HellenicPROM (Ελλάδα) «Ήταν ένα μικρό καράβι» ASBL και τους υποστηριχτές New Europe Studios A Discovering Network asbl Artichoke Design

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, κ. Παντελής Γκάσιος, ο οποίος απηύθυνε το χαιρετισμό του Πρέσβη κ. Χαλαστάνη, και επισήμανε την ύπαρξη μιας δυναμικής ελληνικής ομογένειας στο Βέλγιο η οποία δραστηριοποιείται με κάθε ευκαιρία, για να προβάλει την Ελλάδα.

Έπειτα ακολούθησαν ομιλίες και συγκεκριμένα πήραν το λόγο με την παρακάτω σειρά:

Ο κ. Χρήστος Μπεζιρτζόγλου, ο οποίος μίλησε για την «Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Ο κ. Julian Memetaj, εκπρόσωπος της Global Sustain, με θέμα : « Κοινωνική και Περιβαλλοντική Επιχειρηματικότητα: αντίδραση στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική κρίση»

Σε σύνδεση με την Ιρλανδία η κα Θωμαή Κακούλη-Duarte, καθηγήτρια Βιοεπιστημών και Βιοτεχνολογίας , έκανε μια «Σύντομη ιστορική αναδρομή της ΚΟΙΝΣΕΠ Ελλάδα Παντού»

Εκτάκτως πήρε το λόγο ο κ. Απόστολος Ιωακειμίδης , στέλεχος της Ευρωπαϊκής επιτροπής και Προεδρεύων του Social Business Initiative , ο οποίος μίλησε σχετικά με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Σε σύνδεση με την Κοπεγχάγη, ο κ. Κωνσταντίνος Καραντινινής, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Σουηδικού Πανεπιστημίου Αγροτικών Επιστημών της Ουψάλας, Σουηδίας και του Ινστιτούτου Τροφίμων και Οικονομικών Πόρων του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης, παρουσίασε το θέμα «Συνεργατισμός και Κοινωνικό Κεφάλαιο»

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι χορηγοί, όπου παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και συγκεκριμένα:

Ο κ. Κωνσταντίνος Χαλμούκης και η κα Χριστίνα Χαλμούκη από την Ελλάδα που παρουσίασαν την «Hellenic Prom»

Η κα Δάφνη Τελειώνη από το Βέλγιο που παρουσίασε το «Ήταν ένα μικρό καράβι»

Έπειτα οι κυρίες Θίσβη Εκμετσόγλου και Στέλλα Δαδαμόγια παρουσίασαν την «Κοινωνική και Επιχειρηματική Δικτύωση στο Βέλγιο μέσα από τις δράσεις του A Discovering Network asbl»

Ολοκληρώνοντας την ημερίδα, ο κ. Θωμάς Σοπιλίδης, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελλάδα Παντού» έκανε την παρουσίαση του Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”.

Τέλος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, διευθυντής του New Europe Studios. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα όπου ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Η ημερίδα μεταδόθηκε σε live streaming για όσους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν ή βρίσκονταν εκτός Βελγίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ημερίδα:

https://www.youtube.com/watch?v=lLmA3cJZc9Q

Ευχαριστούμε όσους παρακολούθησαν την ημερίδα δια ζώσης και μέσω διαδικτύου, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Βέλγιο για να πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμά μας: Να πάμε την Ελλάδα … Παντού!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Newsville.be Global Systain Περιοδικό “Drachme” Εφημερίδα/ Πόρταλ Ελληνική Γνώμη Πόρταλ “ΚαινοτομίαΟμογενειακά Νέα