Διεθνοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Ο κ. Θωμάς Σοπιλίδης πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ελλάδα Παντού” και της Δευτεροβάθμιας Ένωσης ΚΟΙΝΣΕΠ “Δυναμική Ένωση” συμμετείχε στην Hμερίδα με θέμα “Διεθνοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Βιωσιμότητα και Εκπαίδευση”

 Με επιτυχία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTSENSE του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ένωση ΚΟΙΝ.Σ.Επ «Ένωση Συμπολιτεία» Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της 30 Οκτωβρίου 2019.  

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτισαν η κα. Ελένη Κοντονάσιου, προϊστάμενη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Πολιτικές Στήριξης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων», ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καήσειςινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος για την ενίσχυση και το συντονισμό των συνεταιριστικών οργανώσεων κ. Μιχάλης Γούδας και ο Πρόεδρος της «Ένωση Συμπολιτεία» καθηγητής, Γεωργίου Λουκάς.

 Ομιλητές ήταν καθηγητές, εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι ανέπτυξαν την πλούσια ερευνητική τους δράση στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις :

Χ.Τσορδιά, Διδάκτωρ Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πατρών

Λ.Μαρούδας, Καθηγητής, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πατρών

Δ.Παπαδημητρίου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι επιμελήθηκε τον σχεδιασμό και την οργάνωση της Ημερίδας αποκλειστικά με Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

 Κ.Σωτηροπούλου, Υπ. Διδάκτορας, Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων        

Εκ’ μέρους των ΚΟΙΝ.Σ.Επ παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες μελέτες και δράσεις που χαρακτήριζαν την Διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια του έργου τους:

Μ.Μητσομπόνου, Κοιν.Σ.Επ., «Μουσείο Κοτσανά» με κατασκευές απο την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία με θέμα: «Ένα ταξίδι ανά τον κόσμο» 

Θ.Σοπιλίδης, Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. «Ελλάδα Παντού» Αγροδιατροφικός Πολιτισμός, Τουρισμός, Τέχνες

Χ.Κωνσταντόπουλος, Κοιν.Σ.Επ. «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους»

Α.Μακρυγεώργου, ΜΒΑ, Ιδρύτρια της Liofyllo και εφευρέτρια του καινοτόμου υλικού. «Καινοτομία και Ανακύκλωση»

Θ.Μαλλιάς, Δρ.Ψυχολογίας & Φυσικής Αγωγής, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» «Η Δυναμική των Συμβόλων και η Συμβολή τους στην Διεθνοποίηση – Ανάπτυξη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας»

Σ.Μαλλιά, Καθ.Φυσικής Αγωγής, Γεν.Γραμματέας Κοιν.Σ.Επ. «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» Video-ντοκιμαντέρ «Τα διαχρονικά και Παγκόσμια Σύμβολα της Αχαΐας»

Η.Τσουτσοπλίδης, Σύμβουλος Κοινωνικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας «Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης»

Χ.Μπίκου, Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. «Αποκατάσταση και ένταξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, «Γέφυρες» 

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ERASMUS+ InTSEnSE, ακολούθησε γόνιμος και δημιουργικός διάλογος που αφορούσε στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/SocialBusinessInternationalization   και το ερευνητικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.intsense.eu