Καναδάς / Εικαστική έκθεση και Παρουσίαση Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού

Εικαστική έκθεση “Ελλάδα Παντού” στον Καναδά / Παρουσίαση Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών).

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Ελλάδα Παντού» στο Μόντρεαλ του Καναδά, με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, από 3 μέχρι 8 Μαΐου 2016.

Η ιδέα ενός Ελληνικού φεστιβάλ σε όλο τον Καναδά με τίτλο «Ελλάδα Παντού – The Greek week in Canada”, μέσα στο έτος 2017-18 , είχε απήχηση τόσο στα στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, όσο και στους εκπροσώπους φορέων που παρακολούθησαν τις δύο σχετικές παρουσιάσεις.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, κ. Νίκος Σιγάλας, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρουσίαση και χαιρέτησε τις προσπάθειες.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που ακολούθησε, μας προέτρεψε να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τις δημιουργικές δράσεις, που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ομογενοποίηση της Ελληνικής Διασποράς, και την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στις παρακάτω φωτογραφίες μεταξύ άλλων φαίνονται:

Στο κέντρο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Νίκος Σιγάλας, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ελλάδα Παντού” Θωμάς Σοπιλίδης, ο κ. Ξυπολιτάκης πρωτεργάτης της δράσης “Γεύση και παράδοση”, ο υπεύθυνος πολιτιστικών δράσεων της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ κ Σπύρος Μοντζενίγος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ.Παύλος Σιβαρίδης και ‘Έλληνες εικαστικοί από τον Καναδά , κ. Ξυπολιτάκης πρωτεργάτης της δράσης “Γεύση και παράδοση” κ.α.

Παράλληλα, η εικαστική έκθεση με τίτλο «Ελλάδα Παντού» στη οποία παρουσιάστηκαν έργα ανερχόμενων εικαστικών από την Ελλάδα, δέχτηκε θετικά και ελπιδοφόρα σχόλια τόσο από την Ελληνική όσο και από την τοπική κοινότητα. Ανοίχτηκαν δημιουργικοί δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ελληνική κοινότητα του Μόντρεαλ, αλλά και με τοπικές επιχειρήσεις προώθησης έργων τέχνης.

Ταυτόχρονα, ζυμώθηκε η ιδέα μιας έκθεσης στην οποία θα συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες εικαστικοί από την Ελλάδα αλλά και από τον Καναδά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» – The Greek Week in Canada».

Η δράση αυτή έτυχε ευρείας προβολής στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα «Ελληνοκαναδικό Βήμα» και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,1 Mike FM .
Επίσης προβλήθηκε εκτενώς και από τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εικαστική Έκθεση


Εικαστική Έκθεση