2o Διεθνές Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”

Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Διεθνές Φεστιβάλ, Διεθνές Φεστιβάλ Ελλάδα Παντού, Ιρλανδία, Κίνα, Μαλαισία, Νορβηγία, Ολλανδία

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελλάδα Παντού διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από τις 22 έως τις 31 Μαΐου 2015.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα

Με 13 συμμετοχές από 10 χώρες το φεστιβάλ κάλυψε μια πλούσια συλλογή εκδηλώσεων που περιελάμβανε εκθέσεις προϊόντων, χορό, ποίηση, γαστρονομία, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν καθημερινά ραδιοφωνικές διαδικτυακές εκπομπές από τον πρόεδρο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ελλάδα Παντού” Θωμά Σοπιλίδη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χάρη στην ευγενική παραχώρηση του radioparis.gr   Οι εκπομπές αναμεταδόθηκαν από τον Galaxias Radio στην Αυστραλία, και από τον Ράδιο ALPHA 98,1 στην Πρέβεζα (FM και διαδίκτυο)

  Κατά την διάρκεια των εκπομπών που έγιναν από το φιλόξενο χώρο του ART KOLONAKI με την υποστήριξη του Γιώργου Γουρλά, έγιναν συνδέσεις με τους συμμετέχοντες, παρουσιάστηκαν οι χορηγοί τους 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού», μίλησαν μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ελλάδα Παντού, καθώς και πολλούς άλλους και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την δυναμική των φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» αλλά και τις δυνατότητες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Έγιναν ζωντανές συνδέσεις με το Πεκίνο από όπου ακούσαμε ζωντανά το Ελληνο-Κινεζικό συγκρότημα “ΧΙΝ-άδειν” να παίζει μουσική, αλλά και το Μπουένος Άιρες με το συγκρότημα “Nea Guenia” να μας ερμηνεύει ζωντανά το τραγούδι «Που ΄ναι τα χρόνια», καθώς και ζωντανή σύνδεση με το Στούντιο του Δημοτικού ραδιοφώνου Άμστερνταμ συνομιλώντας με τον παρουσιαστή της εμπομπής Hellas Pindakaas, Νίκο Κολούσιο

Καθημερινά μαζί μας ήταν και ο Δημήτρης Χριστοδούλου, αρχισυντάκτης και ιδιοκτήτης του hetpodium.org συμπαρουσιάζοντας την εκπομπή.

Χορηγοί

Οι συμμετοχές ήταν από (παράθεση με αλφαβητική σειρά):

Αυστραλία, Μελβούρνη

Βραδιά ποίησης

Η  Διασπορική  Λογοτεχνική  Στοά  μαζί με την Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος»  και το Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών Αυστραλίας διοργάνωσε εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας στη Μελβούρνη Αυστραλία, στο κτίριο της Ένωσης Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος», 429 High Street, Northcote, Vic 3070, στις 15:00, τοπική ώρα.

Η εκδήλωση τέθηκευπό την αιγίδα του ζεύγους Χαράλαμπου και Εύας Δαφαράνου, Πρέσβη και Πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αυστραλία για να τιμηθεί για μια ακόμη φορά η προσφορά της μητέρας στη ζωή του κάθε ανθρώπου.


Βέλγιο,Βρυξέλλες

Το «Ήταν ένα μικρό καράβι» ASBL παρουσίασε το πρόγραμμα ‘Βουτιές στον Ελληνικό Πολιτισμό’ που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών. Η παραπάνω δράση είναι ένα εργαστήρι όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι χειροτεχνίες, εμπνευσμένες από διάφορα θέματα όπως η ελληνική ιστορία, η μυθολογία, η τέχνη.


Βέλγιο Μπρύζ

Το Ελληνικό εστιατόριο THE OLIVE TREE σε συνεργασία με την σχολή παραδοσιακών χορών Levendis οργάνωσαν μια εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, και οι επισκέπτες όσοι και περαστικοί δοκίμασαν μια ποικιλία Ελληνικών κρασιών, ώστε να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τις ομορφιές της Ελλάδας μας.


Γερμανία, Αμβούργο

Στo πλαίσιo της έκθεσης «Affordable Art» στην οποία η Papenhuder57 Gallerie παρουσίασε από τις 21 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2015, έργα 20 καλλιτεχνών από Ελλάδα και Γερμανία. Παράλληλα διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις γύρω από τον ρόλο της αυτόνομης πολιτισμικής διπλωματίας, όπως την αντιλαμβάνεται και την προάγει η oncologic & arts μέσα από τις δράσεις της.


Γερμανία, Έσσεν

Η ποδοσφαιρική ομάδα FC SALONIKI ESSEN E.F.V.E.V, συμμετείχε στη δράση μας με ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθει μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ομάδας, στο γήπεδο της ομάδας, στην οδό Erbsloehstr.14, 45326 Essen. Ακολούθησε συνεστίαση με ελληνικούς μεζέδες και εδέσματα


Ιρλανδία, Δουβλίνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ανθρωκεντρικού χαρακτήρα, στο χώρο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δουβλίνο, 46 Arbour Hill, Dublin 7. Τα έσοδα από τη συγκέντρωση διατέθηκαν προς βοήθεια ενός μέλους της Ελληνικής κοινότητας που αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κι επιχειρήσεις Ελλήνων της Ιρλανδίας, προσφέροντας κι αυτές στον αγώνα αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει στην κοινότητά μας για να υποστηρίξουμε -όλοι μαζί- τον συνάνθρωπό μας που πάσχει.


Κίνα, Πεκίνο (πρώτη εβδομάδα)

Μουσική παράσταση του συγκροτήματος Xinadein(心 άδειν = Singing from the Heart) στο μπαρ Beer Mania στο Πεκίνο, Beer Mania Bar, Beijing Address: No.16 Sanlitun South Str. Chaoyang district, Beijing, China)


Κίνα, Πεκίνο (δεύτερη εβδομάδα)

Μουσική παράσταση του συγκροτήματος Xinadein(心 άδειν = Singing from the Heart) στο μπαρ Beer Mania στο Πεκίνο, Beer Mania Bar, Beijing Address: No.16 Sanlitun South Str. Chaoyang district, Beijing, China)


Μαλαισία, Κουάλα Λουμπούρ

Η Ελληνική Κοινότητα της Κουάλα Λουμπούρ συμμετείχε στο 14ο Tastes of Europe Fest, στην Κουάλα Λουμπούρ στο ξενοδοχείο The West in.

Παρουσιάστηκαν Ελληνικά Προιόντα και γεύσεις, και η Ελληνική συμμετοχή συγκέντρωσε καθ’ομολογίαν όλων των επισκεπτών το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλες τις άλλες ευρωπαικές συμμετοχές


Νορβηγία, Σταβάνγκερ

Η Ένωση Ελλήνων του Rogaland (Σταβάνγκερ / Νορβηγία) μπήκε στη μεγάλη παρέα του φεστιβάλ μέσω της συμμετοχής της στο “Internatjonal Kulturkafe” που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος του Stavanger. Στην εκδήλωση αυτή οι κάτοικοι της πόλης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις από εδέσματα που φτιάχνουν εθελοντικά τα μέλη του Συλλόγου. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου, 12:00 – 16:00 (τοπική ώρα) “Internatjonal Kulturkafe”.


Ολλανδία, Ουτρέχτη

Ο Epilinios Hellenic Culture Traveling οργάνωσε παρουσίαση και μαθήματα γύρω από την γαστρονομική μας κουλτούρα (γευσιγνωσία, οινογνωσία) στο εστιατόριο Νίκος από τον κύριο Πασχάλη Παυλίδη, αλλά και μέσα απο τον Ελληνικό παραδοσιακό μας χορό, το παράρτημα της Ολλανδίας “Neraida Hellenic Dance” εισηγητής Βασίλης Αραμπατζάκης μαζί με το Χορευτικό 2πR Greek Dances Amsterdam εισηγητής Χρήστος Πάστρας θα κάνει γνωστή την χώρα μας στους Ολλανδούς


Χορηγοί επικοινωνίας

Χορηγοί επικοινωνίας http://tinyurl.com/ogst9aa (στο Facebook)Βίντεο https://www.facebook.com/koinsepelladapantou/videos_by (στο Facebook