40ήμερη Δράση προβολής “Ελλάδα Παντού” στη Γερμανία

Ραδιομαραθώνιοι πραγματοποιήθηκαν στις παρακάτω πόλεις: Αμβούργο, Λιούμπεκ, Ντίσσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Λούντβιχσμπουργκ, Μόναχο, Βερολίνο.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γερμανία και του Προξενείου Αμβούργου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 40ήμερη Δράση προβολής “Ελλάδα Παντού” στη Γερμανία.

Ο “Ποδηλάτης του Κόσμου” δημοσιογράφος Γρηγόρης Βερροιώτης, με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ελλάδα Παντού” ταξίδεψε με το ποδήλατό του κι ένα φορητό ραδιοφωνικό στούντιο σε 7 πόλεις της Γερμανίας για 40 μέρες πραγματοποιώντας ραδιομαραθώνιους μέσω διαδικτίου.

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να ενημερωθεί η ομογένεια της Γερμανίας για τις δράσεις “Ελλάδα Παντού”, και να ενημερωθούμε εδώ στην Ελλάδα για την δυναμική των Ελληνικών κοινοτήτων και ομάδων σε όλη την Γερμανία.

Αμβούργο


Το ταξίδι ξεκίνησε από το Αμβούργο (25-28 Σεπτεμβρίου 2014), όπου πραγματοποιήθηκε 4ημερος ραδιομαραθώνιος στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη του Συλλόγου Κύκλου Φιλίας «Ελληνικόν», μία δομή από Έλληνες και φιλέλληνες. Στη διάρκεια των 4ημερων εκπομπών μίλησε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, κύριος Γιώργος Αρναούτης ενημερώνοντας για το σημαντικό ρόλο των Προξενείων.

Ντύσσελντορφ


Στη συνέχεια, περνώντας από το Λίμπεκ , ο Ποδηλάτης του Κόσμου συνομίλησε με την τοπική κοινότητα και έφτασε στο Ντύσσελντολφ, όπου πραγματοποιήθηκε ο επόμενος ραδιομαραθώνιος (2-5 Οκτωβρίου 2014) στο φιλόξενο χώρο του Γενικού Προξενείου, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν οι: Γιώργος Ρούγας (πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας στο Ντύσσελντολφ), Γρηγόρης Δελαβεκούρας, (Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας) και ο Ιάκωβος Κολλάρος (Γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων). Στη διάρκεια των εκπομπών στο Ντύσσελντολφ άρχισε να διαφαίνεται ποια είναι η κατάσταση με τους συλλόγους και τις Κοινότητες, καθώς και το ζήτημα της νεομετανάστευσης.

Με την υποστήριξη του Γ. Πρόξενου κ. Δελαβέκουρα, ο “Ποδηλάτης του Κόσμου” εκπέμπει μέσα από τον πανέμορφο και ανανεωμένο χώρο του Γ. Προξενείου

Φρανκφούρτη

Επόμενος ραδιομαραθώνιος στη Φρανκφούρτη (9-12 Οκτωβρίου 2014), με αντιφατικά συναισθήματα, αφού πρόκειται για μια πόλη που είναι από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της Γερμανίας, αλλά σαν σκληρός αντικατοπτρισμός αυτού, είναι έντονη η απουσία ανθρώπινων συναισθημάτων για τον συνάνθρωπο, φωτογραφίζοντας έντονα τα προβλήματα της νεομετανάστευσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Γ. Πρόξενο κα. Κακιοπούλου που έπραξε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πραγματοποιηθεί από τον “Ποδηλάτη του Κόσμου” ο ραδιο-μαραθώνιος “Ελλάδα Παντού”, καθώς και τον κ. Αρχέλαο Πνευματικό για τη συμπαράσταση του καθ΄όλη τη διάρκεια της δράσης μας. Να ευχαριστήσουμε θερμά επίσης, όσους αγκάλιασαν την ιδέα και την προσπάθειά μας, στη Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης

Λούντβιχσμπουργκ


Επόμενος σταθμός το Λούντβιχσμπουργκ (16-19 Οκτωβρίου 2014). Εκεί οι ραδιομαραθώνιοι είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και κράτησαν 5 μέρες με συμμετοχή πολύ κόσμου. Το μήνυμα από εκεί ανήσυχο για το μέλλον των Ελληνικών Κοινοτήτων, και το κλείσιμό τους κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων.

Να ευχαριστήσουμε ολόκαρδα την Ελληνική Κοινότητα του Λούντβιχσμπουργκ για την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φιλοξενία. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γ.Προξενείο Στουτγάρδης για την στήριξη και τη βοήθεια τους. Ειδικότερα να ευχαριστήσουμε την Μαρία Λουδάρου και την Σοφία Χατζημιχαηλίδου https://www.facebook.com/rebel59

Μόναχο

Η συνέχεια δίνεται από το Μόναχο (23-26 Οκτωβρίου 2014), με πιο αισιόδοξα μηνύματα, μιας και ο Ελληνισμός στη Βαυαρία έχει δυναμική. Το φορητό στούντιο στήνεται στο Προξενείο με την βοήθεια της Προξένου, κυρίας Σοφίας Γραμματά.

Εκεί μίλησαν μεταξύ άλλων οι: Χριστίνα Στεφανίδου (Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη Βαυαρία), Ιωάννα Παναγιώτου-Μάμαλη (περιοδικό Drachme), Τάσος Σιδηρόπουλος (Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη), Κώστας Γιαννακάκος (Πρόεδρος στο Ελληνικό Σπίτι Μονάχου), Χρήστος Γκουλιαμάνης (Πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου), Μανώλης Κουγιουμτζής (Πρόεδρος των Κρητών Μονάχου).

Βερολίνο

Στο Βερολίνο (30-31 Οκτωβρίου & 1-2 Νοεμβρίου 2014), ο ραδιομαραθώνιος πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα στην Ελληνική Κοινότητα, όπου και πάλι τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις είχαν να κάνουν με το μέλλον των Κοινοτήτων και την συμμετοχή του κόσμου σε αυτές.

Οι ραδιομαραθώνιοι έκλεισαν στο Αμβούργο (3 Νοεμβρίου 2014), απ’όπου και ξεκίνησαν, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο εκπομπών με επιτυχία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον “Ποδηλάτη του Κόσμου” Γρηγόρη Βερροιώτη, για την συμμετοχή του στην υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ στη Γερμανία, καθώς και όσους συνέβαλαν σε κάθε πόλη σταθμό με τη βοήθεια και τη φιλοξενία τους στο στήσιμο αυτών των εκπομπών.

Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές και τους χορηγούς μας.

Χορηγοί

Χορηγοί επικοινωνίας

Ειδικοί Χορηγοί